Vi söker en kursledare för “Färdigheter för kulturmedling och tolkning”

Har du erfarenhet av kulturmedling eller tolkning?

Vi söker en extern utbildare för att jobba med oss vid genomförandet av en 18 timmars utbildning i ”Färdigheter för kulturmedling och tolkning” mellan februari och mars 2019. Den valda kursledaren kommer att delta i en ”Train the Trainer” fortbildning i Palermo, Sicilien, för att testa och utvärdera kursmaterial för ”Färdigheter för kulturmedling och tolkning”. Baserat på detta kommer kursmaterial att anpassas för utbildningen som kommer att genomföras tidigt under 2019.  

Uppgifterna kommer att inkludera:

●        Att testa och utvärdera kursmaterial

●        Att anpassa material för en svensk kontext

●        Att översätta material till svenska

●        Att rekrytera deltagare till utbildningen tillsammans med SwIdeas team

●        Att genomföra utbildningen

Vi söker någon som har följande:

●        Erfarenhet av kulturmedling eller tolkning

●        Erfarenhet av att hålla i utbildningar inom detta område eller liknande

●        Flytande engelska och svenska

●        Erfarenhet av att jobba med migranter

●        Interkulturell kompetens

●        God kommunikationsförmåga

●        Struktur och motivation

Arvodet för detta uppdrag är baserat på vårt EU projektavtal som är icke vinstdrivande. Utbildningen är en del av projektet ”Skills to Maximise Inclusion through Interpretation and Mediation” som syftar till att minska de sociala barriärerna och ekonomiska hindren som migranter eller flyktingar möter. Genom att tillhandahålla förbättrad utbildning för tolkar och medlare blir de bättre förberedda för att minska kommunikationshinder och sammanföra offentliga tjänster och invånare. SwIdeas är ansvarigt för genomförandet av SMIIM i Sverige. SwIdeas är ett CSR inriktat företag som jobbar med både internationell- och samhällsutveckling med fokus på Mellanöstern och Nordafrika (MENA) och Europa.

Skills to Maximise Inclusion through Interpretation and Mediation”(SMIIM) är ett KA2 Strategiskt Partnerskap för yrkesutbildning som medfinansieras av Erasmus+. Projektet leds av Dacorum CVS (UK) och samlar partners från Bulgarien (Runi Center), Tyskland (Iberika), Grekland (Active Citizens Partnerskap), Italien (CSC Danilo Dolci) och Sverige (SwIdeas).

Intresserad? Vänligen skicka ditt personligt brev och ditt CV till rebecca.stewart@swideas.se  senast 13:e augusti 2018. Rekryteringen kommer att ske löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

SMIIM-Logo.jpg
 
EU flag-Erasmus+_vect_POS.jpg
SwIdeas AB